Resepi Kek Cawan”Gembira”
Kek cawan atau cupcake boleh dibuat dengan pelbagai macam rasa.
Bahkan penampilan yang menarik, terutama setelah diberikan hiasan krim membuatkan kek cawan ini menjadi lebih menggiurkan!
Bagi yang menyukai kek cawan boleh membuatnya sendiri di rumah dengan sentuhan yang sesuai dengan keinginan anda. Chef WOM.my akan memberikan anda Resepi Kek Cawan yang paling mudah, ringkas tetapi amat sedap buat anda. Selamat mencuba.
Berikut Resepi Kek Cawan “Gembira”
Bahan-bahan yang diperlukan:
50 gram mentega
50 gram gula pasir
50 gram tepung gandum
1 biji telur
¼ sudu teh baking powder
Hiasan Kek Cawan “Gembira” :
Coklat urai berwarna warni
Cara Membuatnya:
1. Putar mentega dan gula sehingga gebu.
2. Masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati.
3. Masukkan tepung gandum, dan gaul hingga sebati.
4. Kemudian cedok adunan kek ke dalam mini cawan kertas, dengan sukatan ¾ penuh.
5. Taburkan hiasan coklat urai berwarna-warni di atasnya.
6. Bakar dalam oven dengan suhu 180 darjah Celcius selama 30 minit atau sehingga masak.
Kredit foto: sekadar gambar hiasan
<< Dapatkan Resepi Kek Coklat Kukus yang cukup lazat. Klik link ini.
2 Comments
Want to a member of MOM
Nak jadi rakan VIP WOM.my just layari http://www.wom.my/vip-women-online-magazine/