Resepi Kek Span Gebu
Cara membuat Kek Span Enak & Gebu ini sangat mudah, dan anda semua boleh mencuba sendiri di rumah.
Anda boleh mencuba Resepi Kek Span ini dengan melakukan eksperimen sendiri. Cara membuat Kek Span Enak & Gebu sangat praktikal dan mudah. Dijamin insan-insan yang anda sayangi akan menyukainya. Selamat bereksperimen!
Mudah di bawa untuk bercuti perjalanan yang jauh atau pergi ke taman rekreasi untuk bersantai sambi menikmati kak span gebu yang anda buat dari resepi ini.
Bahan-bahan untuk Resepi Kek Span
4 biji telur
100 gm gula pasir
1 sudu teh emulsifier
50 gm tepung gandum
25 gm tepung jagung
25 gm susu tepung
60gm margarine cair
1 sudu besar susu pekat manis
2 titik pewarna pandan
Cara Membuatnya;
1. Ayak tepung gandum, tepung jagung serta susu tepung.
2. Campurkan cairanmargarine dan susu pekat manis sedikit demi sedikit, biarkan ia berbaur rata.
3. Pukul telur, gula, pewarna pandan dan emulsifier sehingga pekat, putih mengembang.
4. Masukan tepung yang sudah diayak tadi secara sedikit demi sedikit.
5. Kemudian masukkan margarine, sedikit demi sedikit, kemudian pukul dengan mixer sekejap-sekejap.
6. Apabila sudah selesai semuanya, masukkan ke dalam adunan ke dalam oven.
7. Bakar selama 20 minit dalam suhu 180 darjah Celsius atau bakar sehingga masak.
8. Setelah masak keluarkan kek daripada oven dan tunggu hingga sejuk untuk mengeluarkannya daripada loyang.
9. Jika suka, anda boleh menghiasnya dengan butter cream.
10. Potong sesuai dengan selera. Hidang.
Kredit foto: Sekadar gambar hiasan
<< Donat Coklat? Whoa, so yummy! Ketahui resepinya di sini…
1 Comment
pakai span ke!!!!!!!!!!hihihihihihihohihihihi 1000